Росія порушила справу проти Алієва за заклик “убивати мирне населення» Курщини”

Росія порушила справу проти українського футболіста Олександра Алієва за «заклик до тероризму». Він у відео закликав ЗСУ «вбивати мирне населення» Курщини. Футболіст відреагував на це у сторіз інстаграму.

– Петушня мене у розшук оголосила, – написав Алієв. 

Футболіст розповів, що отримав багато погроз через своє звернення до українських військових берегти себе і “вбивати нечисть та мирне населення” у Курській області.

Алієв народився і до 12 років жив у Росії, його мати родом з Курська. З 2002-го по 2010 рік та з 2011-го по 2013-й він грав за київське “Динамо”, у 2010-му – за російський “Локомотив”. Алієв зіграв останній матч на професійному рівні у 2016 році, коли йому був 31 рік. На початку повномасштабного вторгнення Росії ексфутболіст вступив до тероборони, а згодом перевівся до лав ЗСУ.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений 📽 ALEKSANDR ALIEV 📽 (@aliev_sasha8)

  • 1 січня російський суд заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років колонії за звинуваченням у закликах до розв’язання війни проти Росії. 
  • У листопаді 2023 року суд у РФ заочно арештував українську співачку Джамалу у справі про так звані “фейки” про Збройні сили РФ. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *