Легкоатлетка Ярослава Магучіх: День народження відсвяткую зі своїм хлопцем

Легкоатлетка Ярослава Магучіх: День народження відсвяткую зі своїм хлопцем

Фото: REUTERS

В 2023 році українська легкоатлетка Ярослава Магучіх продовжує бути найкращою на світовій арені у стрибках у висоту. Цього року дніпрянка взяла золото на чемпіонаті Європи у приміщенні, на Європейських іграх і навіть на чемпіонаті світу. А попереду у неї зовсім скоро ще й фінал одного з найпрестижніших щорічних змагань -Діамантової ліги (16-17 вересня).

KP.UA поспілкувалась з Ярославою Магучіх і дізналась про її найближчі спортивні плани і мрії.

Можливо, вдасться повторити у Брюсселі те ж саме, що й минулого року

– Ярославо, зовсім нещодавно, на етапі Діамантової ліги у Сямені (Китай), вам вдалося знову стрибнути на 2,02 метри – повторити найкращий результат сезону у світі. Які емоції і відчуття після цього?

– Я, звичайно, дуже рада, що мені вдалося стрибнути 2,02 season best у китайському Сямені з першої спроби.

– Не відчуваєте себе стомленою? Адже графік змагань у вас зараз доволі щільний.

– Звичайно, після чемпіонату світу пройшло дуже мало часу. Я не відновилася, і ми одразу мали полетіти до Китаю. Але старт був чудовий. І попереду ще два старти. Я сподіваюсь показати гарний результат.

– Ви достроково вийшли в суперфінал Діамантової ліги. Яке завдання ставите перед собою на цей турнір?

– Так, я достроково потрапила до фіналу Діамантової ліги, але у мене ще є старт Діамантової ліги у Брюселі, і він відбудеться 8 вересня на оновленому стадіоні. Будемо стрибати. Саме там я в минулому році встановила мій особистий рекорд (2,05 м на відкритому повітрі). Можливо, вдасться повторити у Брюсселі те ж саме, що й минулого року.

Вище нашої Ярослави у світі зараз ніхто не стрибає. Фото: REUTERS

Послаблення для росіян і білорусів у легкій атлетиці не передбачаються

– Як вам вдається знаходити сили і мотивацію у такий непростий для всіх нас час? Що надихає на перемоги найбільше?

– Так, на жаль, війна триває. І вже другий рік я не можу спокійно тренуватися в своєму рідному Дніпрі. Тому ми мусимо бути за кордоном, тренуватися й показувати гарні результати. Мотивація – це, звичайно, наші військові. Вони захищають нас, і ми маємо можливість виступати на міжнародній арені.

– Ви всесвітньо відома спортсменка. Часто спілкуєтесь з іноземними журналістами. Як часто вони запитують вас про війну в Україні? Чи є якась динаміка від них стосовно цього питання?

– Зараз наше завдання – виступати максимально добре, щоб потім спілкуватися з іноземними журналістами, бо питань дуже багато. Звичайно, всі вони запитують про те, як продовжується війна, як ми до цього ставимось, як справляємось з цим. І я починаю розказувати деякі речі. Наприклад, перед кваліфікацією були ракетні атаки на моє місто. Тому спортивний фронт робить все можливе, щоб спортивні журналісти з усього світу не забували, що війна продовжується.

– Дуже багато розмов останніми місяцями точилось навколо питання участі українських спортсменів на Олімпіаді в разі допуску туди росіян і білорусів у будь-якому форматі. Що особисто ви думаєте про це? Треба, незважаючи ні на що, змагатись і перемагати?

– Насправді я дуже вдячна президенту Міжнародної федерації легкої атлетики та європейської легкої атлетики за їхню стійку позицію – ніяких білоруських і російських спортсменів на арені не повинно бути. І вони повністю солідарні з українськими спортсменами. Вони розуміють, що все це дуже тяжко. Тому в легкій атлетиці це не передбачається. Але в інших видах спорту це є, і ми повинні докласти максимальних зусиль, щоб цього не сталося і їх не допустили. Тому що це неприпустимо – змагатися з людьми з країни, яка вбиває твій народ.

Минулого року свій день народження Ярослава відзначала у Німеччині. Фото: ФБ Ярославы Магучіх

День народження зустрічатиме з хлопцем

– Зовсім скоро у вас день народження (19 вересня). Як хочете його зустріти?

– Планую відсвяткувати його зі своїм хлопцем (відомо, що він теж спортсмен, що займається бігом на 110 метрів з бар’єрами, але його ім’я Ярослава тримає в секреті. – Авт.).

– Що хочете собі побажати у новому році життя?

– Натхнення, сил і на наступний сезон також сил і мотивації. Але рік ще не завершено – два старти ще попереду. А головний старт сезону – це був все ж таки чемпіонат світу, де я завоювала золоту медаль. Тому це і була ціль на сезон.

– Про що мрієте зараз?

– Зараз я можу сказати тільки одне – хочу повернутись додому. І після закінчення сезону я повернусь в своє рідне місто. І буду там працювати і тренуватися. А про що мрію зараз? Це, звичайно, щоб війна закінчилася. Це найголовніше. Це найзаповітніша мрія всіх українців зараз.

Ярослава Магучіх Досьє КП

Легкоатлетка, стрибки заввишки.

Народилася 19 вересня 2001 року у Дніпропетровську.

Перший вид спорту – карате, ще займалася бігом з бар’єрами та стрибками в довжину.

Особистий рекорд 2,05 м (на відкритому повітрі), 2,06 (у приміщенні).

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту у приміщенні (2022 рік).

Чемпіонка світу на відкритому повітрі (2023).

Заслужений майстер спорту України.

Зріст 180 см

Вага 57 кг

Захоплення: малювання у стилі абстракції.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *