Коли найкраще займатися фізичними вправами?

Коли найкраще займатися фізичними вправами?

Ви щодня відвідуєте спортзал і іноді ви можете відвідувати спортзал рано вранці перед початком робочого дня. В інші дні ви можете виділити час для тренувань лише ввечері. І це можно пояснити тим, що оскільки ви тренуєтесь однаковий час – вранці чи ввечері, то й користь від тренування буде однаковою. Але чи знаєте ви, що час доби впливає на ефективність тренувань?

Якщо вас цікавлять поради про спорт та здорове харчування, то рекомендуємо перейти на фітнес-блог, щоб дізнатися більше.

Чому час доби має значення?

Час доби має значення, тому що ваш організм змінюється протягом дня. Ваше тіло має свій унікальний ритм, який називається “циркадний ритм”. Температура тіла, швидкість метаболізму, режим сну – все це регулюється циркадним годинником. Так само і вплив фізичних вправ на вас завжди залежить від природного ритму вашого організму. Вправи вранці або ввечері мають свій власний набір переваг. Те, що працює для інших, може не працювати для вас. Тому шляхом проб і помилок вам доведеться з’ясувати, який час для тренувань є найкращим для вас.

Тренування рано вранці

Ви спали всю ніч, і ваше тіло відчуває брак жирів. У ваших м’язах дуже мало цукру. Тому ваше тіло буде змушене використовувати свої жирові запаси. Саме тому ви спалите більше жирів, якщо будете тренуватися вранці, не поснідавши.

Отже, якщо ваша мета – схуднути, зменшити кількість жирів, то тренуйтеся вранці, щоб максимізувати втрату жиру.

Це також запускає ваш метаболізм, який залишається підвищеним протягом дня. Це означає, що ви не тільки спалюєте жир протягом дня, але й можете не турбуватися про проблеми з травленням.

Але якщо ви тренуєтеся, щоб покращити свою витривалість, збільшити силу або сформувати м’язи, то вам не варто займатися вранці. Ці вправи вимагають багато енергії, якої вранці у вашому організмі ще немає.

Тренування у другій половині дня

Протягом дня ви їли і перекушували. Це означає, що у вас є запас енергії, а в організмі високий рівень кортизолу та адреналіну. Ваше тіло буде здатне витримати найважчі вправи. Тож якщо ви займаєтеся силовими вправами або готуєтеся до марафону чи походу, то це ідеальний час для тренувань.

Крім того, вечірнє тренування допоможе вам впоратися з дистрессом. Коли ви тренуєтесь, це запускає секрецію гормонів щастя, таких як ендорфіни і серотонін, які знімають стрес і викликають фактор гарного самопочуття.

Тренуйтеся після вечері

Це може здатися непривабливим, адже після виснажливого дня тренування – це останнє, про що ви будете думати. Але тренування після вечері розслабить всі ваші втомлені м’язи. Це допоможе вам випустити всю зайву енергію. А це означає, що ви зможете добре виспатися. Крім того, є звичайні переваги для схуднення та підтримання гарної фізичної форми.

Зрозумійте своє тіло – його потреби та закономірності. Виходячи з цього, а також зручності, вирішуйте, коли найкращий час для тренувань.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *