Іспанський десант для штабу Реброва: Хто готує збірну України до матчів Євро-2024

Фото: uaf.ua

3 червня Сергій Станіславович Ребров відзначив своє 50-річчя, а тепер на нього чекає найбільший у його тренерській кар’єрі іспит – участь у фінальній стадії Євро-2024. Від його команди багато чого чекають, бо такого зіркового складу в Україні не було давно, та й мотивація у хлопців зашкалює.

Зоряний склад

Судіть самі: Олександр Зінченко – дуже помітна постать у лондонському «Арсеналі», вже багаторазовий чемпіон Англії разом із «Сіті» Гвардіоли. Артем Довбик – найкращий бомбардир чемпіонату Іспанії, а Віктор Циганков – один із найяскравіших гравців сенсаційної «Жирони». Претенденти на місце у воротах – голкіпери топрівня Андрій Лунін та Анатолій Трубін, які успішно виступають за «Реал» та «Бенфіку». В обороні «залізний» не по роках (хлопцеві виповнився 21 рік) Ілля Забарний із «Борнмуту» (до речі, екснаставник «Динамо» та «Шахтаря» Мірча Луческу назвав його найкращим гравцем нашої національної збірної). А ще є Михайло Мудрик із «Челсі», Роман Яремчук із «Валенсії» і названий одним із найкращих у перспективі диспетчерів світового футболу – Георгій Судаков із «Шахтаря».

Сумарна вартість нашої збірної – 379 мільйонів євро (за даними transfermarkt.world). Для порівняння, перший наш суперник – збірна Румунії – «коштує» 92 млн євро. Щоправда, є й Англія із сумарною вартістю понад 1,5 мільярда євро. Проте наші не лише мають гідно показати себе, а й можуть здивувати всіх на цьому турнірі.

Чи станеться це? Залежить навіть від тренерського штабу Реброва. Коротко про знайомиться з людьми, які відповідають у команді за підготовку до поєдинків.

Міжнародний штаб

Вісенте Гомес Фернандес

Тренерський штаб Сергія Реброва складається з українців та іспанців. Так робив свого часу й Андрій Шевченко. Вісенте Гомес Фернандес – це людина максимально близько знайома з футбольною школою «Атлетіко Більбао». Він з 2000-го до 2014 року працював головним тренером дитячих та молодіжних команд цього клубу. Потім з 2014-го до 2016-го працював тренером у київському «Динамо». Працював із гравцями віком до 21 року. Після чого іспанець став постійно допомагати Реброву в “Аль-Ахлі” (Саудівська Аравія) і “Аль-Айн” (ОАЕ).

Вісенте Гомес Фернандес. Фото: wikipedia.org

Альберто Босх Брінкес

Альберто Босх Брінкес – каталонець. Він з 2004-го до 2012 року працював у молодіжній академії «Еспаньола». Потім з 2013-го до 2015 року був куратором молодіжної академії «Дніпра». Після цього став тренером ДЮСШ київського «Динамо». Потім спільно відпрацював із Ребровим у «Ференцвароші» та «Аль-Айні».

Альберто Босх Брінкес. Фото: uaf.ua

Хав’єр Луруенья Лобо

Третій представник Іспанії в обоймі Реброва – мадридець. Містер Хав’єр – тренер з фізичної підготовки, має за своїми плечима досвід роботи у «Фуенлабарді», «Хетафі» і донецьких «Олімпіці» та «Шахтарі».

Хав’єр Луруенья Лобо – єдиний іспанець у збірній, з Ребровим раніше не працював, але в Україні встиг попрацювати і добре зарекомендував себе.

Хав’єр Луруенья Лобо. Фото: uaf.ua

Гліб Платов

З 2021 року Гліб Платов успішно працює на посаді спортивного директора СК «Дніпро-1». Відповідно, він причетний і до успіхів “дніпрян”, і певною мірою особистого успіху Довбика в Іспанії. До цього він попрацював 3 роки в системі київського «Динамо», а потім кілька років працював у Катарі, спершу готував катарців до Олімпійських ігор, а потім займався місцевою молодіжною збірною.

Гліб Платов. Фото: ФБ Гліба Платова

Рустам Худжамов

Тренер воротарів у збірній Реброва – легенда “Шахтаря” Руслан Худжамов. Для українського футболу – він фігура знакова. Як гравець провів чотири сезони в «Шахтарі», ще 6 у ФК «Маріуполь» та рік у харківському «Металісті». Колишній голкіпер національної збірної та двох “молодіжок” – до 18 та до 21 року.

Рустам Худжамов. Фото: ФБ Рустам Худжамов

Перспективи України

Суперники складні, але перемогти можна

Суперники України на Євро – Бельгія, Словаччина та Румунія. Глобально звучить не страшно. Суперники України переживають не найкращі часи.

Бельгія їде на Євро без Тібо Куртуа, та й загалом переносить досить болісну зміну поколінь. Але все ще має у своєму розпорядженні топових гравців. Загалом це вже не та Бельгія, що брала бронзу на ЧС-2018. Але сил виграти цю групу, найімовірніше, їй вистачить.

Румунія – темна конячка. З гучних імен у неї хіба що захисник «Тотенхема» Раду Драгусін та воротар Горатіу Молдаван із «Атлетіко» Мадрида. Але своє перше місце у відбірковій групі на Євро румуни забрали у грізної Швейцарії. Тому не варто вважати, що Румунія є класичним постачальником очок.

Ну і, зрештою, Словаччина. Небезпечний суперник. Тут вам і Мартін Дубравка із «Ньюкасла». І Мілан Шкріньяр із «ПСЖ», і Станіслав Лоботка з «Наполі», і ветеран Юрай Куцька, який гідно запам’ятався грою в «Мілані», і Лео Сауер із «Фейєнорда».

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *