У Stolitsa Group розповіли деталі справи про пожежу на Осокорках і закликали утриматись від маніпуляцій

Після пожежі на Осокорках Stolitsa Group одразу звернулась до правоохоронців і наразі співпрацює зі слідством заради швидкого та обʼєктивного розслідування справи. Про це в інтерв’ю Forbes повідомив Едуард Соколовський, СЕО Stolitsa Group.

За його словами, провадження відкрито за ст.252 ч.2 ККУ – попередньо за фактом навмисного підпалу. Керівник компанії замовника будівництва вже дав свідчення.

Соколовський розповів, що пожежа спалахнула у 3 кілометрах від будівельного майданчика. Охоронці її помітили, але доїхати їм завадило підтоплення території через підняття рівня Дніпра.

Як розповідають місцеві мешканці, подібні пожежі були тут у 2017–2019 роках. На думку Соколовського, це може бути пов’язане з тим, що територія заказника занедбана, захаращена стихійними звалищами, там дозволено розпалювати багаття.

Водночас він спростував маніпуляції щодо нібито намірів забудувати охоронні території. Заказник і ділянки відведені під будівництво – це різні земельні ділянки. Він пояснив: компанія має договори оренди і містобудівні документи на забудову на пʼяти земельних ділянках (176 га), які розташовані поруч із заказником. Натомість під заказник, який знаходиться поруч, відведено 285 га.

«На території заказника ми не плануємо і ніколи не планували забудову. Будівництво відбувається лише на орендованих ділянках, які відведені відповідно до детального плану територій та містобудівної документації», – запевнив Соколовський.

На фото видно межі ділянок під забудову і заказників. Фото: Forbes

Він також нагадав, що озера на Осокорках є штучними. Це затоплені карʼєри, де видобувався пісок для забудови Дарницького мікрорайону. Це чітко видно на супутникових знімках. Тож казати, що це якесь унікальне місце, – маніпуляція.

«При розробленні та затвердженні плану території була дана оцінка фахівців на вплив на довкілля. Понад те, проводилися громадські слухання, і позиція громади була врахована», – додав керівник компанії.

Супутникові знімки 1972 і 2005 років, які підтверджують штучне походження озера Небреж. Фото: Forbes

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *