У Львівській ОВА розповіли, що знищили росіяни у музеї Шухевича

Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official/11646

У новорічну ніч Львівщину атакували чотири ворожі ударні безпілотники «шахед». Усі чотири дрони ПвК «Захід» та мобільні вогневі групи знищили. Проте через падіння їх уламків виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у селищі Білогорща. Травмованих та загиблих немає, але будівля зруйнована повністю. Про це повідомив очільник ОВА Максим Козицький.

– Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці, – йдеться у повідомленні.

За словами голови ОВА, збитки внаслідок атаки – 2 мільйони 258 тисяч гривень. Причому, це лише вартість будівлі. Збитки через втрачене майно ще підраховують.

Також через падіння уламків «шахеда» у Дублянах зруйнований дах на площі 600 м кв. та перекриття на площі 120 м кв., знищені п’ять вікон у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету Природокористування. Була пожежа, її оперативно загасили. Минулося без постраждалих.

До слова, сьогодні, 1 січня, день народження Степана Бандери. Тож росіяни не оминули можливості саме цього дня завдати таких збитків українській культурі.

У ніч на 1 січня російська армія вкотре атакувала Україну ударними безпілотниками. Ворожі дрони долетіли до Львова, їх знищували дві мобільні вогневі групи. 

Фото Фото 01 Сiчня12:00

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *