У Києві затримали водія, який віз дев’ять плямистих оленів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві затримали хлопця, який перевозив у кузові Renault дев’ять плямистих оленів, а один з них помер в дорозі. Про це повідомили Національна поліція Києва, Київська міська прокуратура та Київський зоопарк.

Червоний мікроавтобус зупинили увечері 3 квітня на блокпосту на в’їзді до столиці. 22-річний водій з Рівненської області заявив, що перевозив оленів з Сумщини на ферму у Київській області на замовлення знайомого підприємця. Проте жодних документів на тварин та право їх транспортування чоловік не мав. Водія затримали для з’ясування обставин, йому можуть повідомити про підозру в жорстокому поводженні з тваринами. Це карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Оленів передали на тимчасове утримання до Київського зоопарку. Там заявили, що олені стали черговими жертвами контрабандистів. У тварин зафіксували численні травми, забої та переломи. Олені були дуже виснажені та у стані надзвичайного стресу.

– Тварин перевозили у необлаштованому металевому фургончику, як багаж. Зараз наші ветеринари цілодобово роблять усе можливе аби зберегти життя хоча б частині групи. І найближчі 2 доби будуть критичними та вирішальними. Фізично і психологічно травмовані тварини відмовляються від їжі та навіть води, – розповіли в зоопарку.

Фото: zoo.kyiv.ua

  • У жовтні патрульні й зоозахисники повернули в природу оленя, що бігав Києвом.
  • У грудні у Київському зоопарку врятували сервалів, вивезених з-під обстрілу на Донеччині.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *