У Києві пожежа на території екопарку «Осокорки»

Фото: facebook.com/DSNSKyiv

На лівому березі Києва горять заказники “Осокорківські луки” та озеро Тяглі”, горять десятки гектарів заповідних водно-болотних угідь. Про це повідомляють активісти ГО “Екопарк Осокорки” та КМДА.

– За день до цього в телеграм-групі активістів та місцевих жителів, що захищають ЕкопаркОсокорки від забудови, невідомі опублікували відео, на якому підпалюють купу гілок та дерево (сосну), насміхаючись над ситуацією зі словами “ой, дивіться, хтось підпалив гілки в Екопарку”, – йдеться у повідомленні.

Пресслужба екопарку заявляє, що пожежа сталася на території, що прилягає до забудови компанії Stolitsa Group, і стверджує, що це був навмисний підпал. Вони повідомили, що кілька днів тому невідомі писали нам у чат про підпал і потім видалили повідомлення.

На місці пожежі діють рятувальники від Державної служби з надзвичайних ситуацій та Київської служби порятунку. Вони вживають заходів для запобігання розповсюдженню вогню та локалізації займання. Роботу рятувальників ускладнено тим, що шляхи під’їзду до вогнищ пожежі підтоплено. Площа пожежі складає близько 3 Га. На місці 3 одиниці автоцистерни, болотоходи та понад 20 осіб особового складу.

  • 5 лютого до “Фельдмана Екопарку” біля Харкова повернулися білі тигри, яких раніше довелося евакуювати через обстріл російськими військами.
  • Вранці 31 жовтня у селі Підзахаричі Вижницького району Чернівецької області сталася масштабна пожежа у лісовій підстилці на території національного парку.

Фото Фото 05 Березня21:32

 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *