У Харкові затримали двох людей, які, ймовірно, причетні до підпалу військових авто

Фото: t.me/patrolpolice_ua

Правоохоронці Харкова затримали двох осіб, які підозрюються у підпалах військових автомобілів. Про це повідомляє Нацполіція.

– Близько 2 години ночі до поліції надійшло повідомлення про підпал військового авто на проспекті Байрона. Патрульні, обстежуючи прилеглу територію, виявили двох чоловіків, котрі спробували втекти. Одного з чоловіків наздогнали і під час перевірки виявили в його рюкзаку легкозаймисті речовини. Також у телефоні громадянина інспектори виявили відео, яке вказувало на його причетність до підпалу автомобіля. Неподалік затримали також іншого громадянина, ймовірно, причетного до підпалу. Затриманих чоловіків одразу передали слідчо-оперативній групі, – розповіли правоохоронці.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, чоловіки, бажаючи підзаробити, через месенджер “Telegram” налагодили контакт із “роботодавцем” – за попередньою інформацією співробітником російської спецслужби. Від куратора чоловіки отримали завдання – підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ.

Затриманим повідомлено про підозру за фактами вчиненого, відповідальність передбачена за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) та ч.1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) Кримінального кодексу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідство продовжується.

  • 2 серпня 36-річного чоловіка визнано винним у знищенні автомобілів шляхом підпалу. Прокурор у суді довів, що з вересня 2022 р. до серпня 2023-го на території Лісового масиву у столиці чоловік підпалив 10 автомобілів, які використовувалися військовослужбовцями ЗСУ або мали символіку збройних формувань.
  • 19 червня перший заступник начальника департаменту карного розшуку Національної поліції Юрій Кузьменко повідомив, що у трьох містах України зафіксували випадки вербування російськими окупантами українських підлітків для підпалів автомобілів військовослужбовців.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *