У ГУР розповіли подробиці спецоперації, під час якої знищили три ТУ-22 у Росії

Фото: Википедия

У серпні 2023 року група українських розвідників проникли на територію РФ та зуміли знищити ворожий бомбардувальник ТУ-22М3. Крім того, воїни зуміли вивести з ладу ще два літаки, повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони.

– Українські розвідники подолали пішки понад 600 кілометрів територією противника, – зазначили в ГУР.

Олег Бабій. Фото: gur.gov.ua

У відомстві наголосили, що під час цього виконання бойового завдання Україна понесла втрати – загинув полковник Олег Бабій.

Зазначається, що з перших днів повномасштабного вторгнення росіян Бабій організовував і здійснював спецоперації на тимчасово окупованих територіях України й на території противника. На його рахунку – дев’ять успішних розвідувальних виходів у тил противника, дванадцять спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на ТОТ України та в тилу противника.

– Останнє успішно виконане завдання групи розвідників Олега Бабія – знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, значно порушило плани військово-політичного керівництва РФ щодо завдання ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу аеродромів і пунктів базування дальньої авіації, – розповіли в ГУР.

Після виконання завдання з виведення з ладу трьох ворожих літаків група потрапила у засідку та вступила в бій з російськими загарбниками. У цьому бою 30 серпня 2023 року, загинув, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, підполковник Олег Бабій.

У ГУР додали, що “за свій героїчний подвиг” Бабій нагороджений званням Героя України з посмертним присвоєнням ордену “Золота зірка”.

  • 14 січня ЗСУ знищили два повітряні судна РФ.  Йдеться про літаки далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 та Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря. 
  • 29 грудня у небі над Курською областю РФ збили Ту-22М3, який в той день  скидав ракети на територію України. 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *