У Франції затримали членів банди “Залютинських”, які ще до війни тероризували підприємців Харківщини

Фото: скрін відео

У Франції у співпраці Нацполіції із Французькою Жандармерією затримали ватажка та членів банди “Залютинських”, яка ще до повномасштабного вторгнення “віджимала” бізнес у жителів Харківщини. Про це повідомляє Національна поліція.

З поплічниками вони створювали для фермерів або підприємців нестерпні умови, а потім самі ж пропонували їх вирішити. Приміром, в одному з епізодів зловмисники вимагали з фермера 700 000 доларів та переписати частину бізнесу. У 2021 році поліцейські затримали членів банди в середмісті Харкова – зараз ця справа знаходиться в суді. Інші учасники “Залютинських”, щодо яких слідчі дії тривають, перебувають за межами України й оголошені в міжнародний розшук.

Після 24 лютого 2022 року злочинці втекли за кордон. Там вони спеціалізувалися  на викраденні авто та майнових злочинах на території лазурного узбережжя Франції.

Для затримання учасників злочинної групи правоохоронці провели спільні заходи на території обох країн. Зокрема з’ясували, що лідер злочинної організації перебуває на території Франції, де створив нову гілку угруповання. У співпраці з колегами з Французької Жандармерії завдяки каналам Європолу правоохоронці встановили, що злочинне угруповання причетне до низки злочинів на півдні Франції. Упродовж 2023-2024 років фігуранти незаконно заволоділи автівками, здійснили підпал транспортного засобу, скоювали напади на громадян або викрадення майна. Серед потерпілих – громадяни Франції та України.

На початку липня у Франції затримали лідера угруповання – 43-річного громадянина України та 44-річного його спільника. Раніше французькі поліцейські затримали ще одного учасника відокремленого підрозділу “Залютинських” одразу після викрадення авто.  У поліції прізвища ватажка банди не повідомляють, проте ЗМІ пишуть, що йдеться про Леоніда Мітрова на прізвисько “Мітруша”.

Окрім того, поліцейські спільно з Офісом Генерального прокурора провели слідчі дії в осіб, причетних до діяльності “Залютинських” на території України. Вилучені зброя, наркотики, гроші, автомобілі, чорнові записи тощо. У Франції затриманим вже обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

  • 12 червня у селищі Сокільники, що біля самого Львова, посеред білого дня невідомі розстріляли автівку кримінального авторитета. Згідно з останніми даними, чоловіка госпіталізували у важкому стані.
  • 10 травня у Броварах (Київська область) затримали відвідувача закладу відпочинку, який напав на поліцейських. 50-річний чоловік хуліганив, і керівництво закладу викликало правоохоронців, щоб заспокоїти гостя, що дебоширив. У соціальних мережах, куди потрапили кадри затримання з нагрудних камер поліцейських, його впізнали як Віктора Журавля на прізвисько «Вихо». Користувачі стверджують, що він є місцевим кримінальним авторитетом.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *