У Дніпрі викрили наркокартель, який відмивав зароблені гроші через готель у Карпатах

У Дніпрі викрили наркокартель, який відмивав гроші через готель у Карпатах

Фото: ДБР

У Дніпрі затримали банду, яка у промислових масштабах виготовляла та продавала наркотики, у тому числі у прифронтових районах. Гроші відмивали через туристичний бізнес у Львівській області. ДБР завершило розслідування щодо міжнародного наркосиндикату з мільйонними обігами, інформують у пресслужбі відомства.

– Загалом до складу банди входило 8 осіб. 7 учасників банди затримані, їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прекурсори для виготовлення наркотиків вони завозили контрабандою до Дніпра з однієї з арабських країн. Виготовляли наркотики у кількох спеціально облаштованих лабораторіях… Крім того, встановлено, що з метою легалізації доходів від продажу наркотиків організатор вкладав їх у розвиток власного туристично-готельного комплексу у Львівській області, – розповідають у ДБР.

Як встановило слідство, готовий продукт учасники групи продавали через поштові відправлення або передавали особисто з рук в руки. Місячний обіг коштів сягав щонайменше 12 млн гривень. Під час обшуків вилучили наркотиків на 4,5 млн гривень, гранати й автомат з набоями.

Усіх обвинувачують у створенні та участі у злочинній організації, незаконному поводженні зі зброєю, незаконному виготовленні з метою збуту психотропних речовин, перевезенні прекурсорів та організації місць для незаконного виготовлення психотропів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 1 ст. 263, ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

14 липня співробітники ДБР та Нацполіції викрили канал постачання еквадорського кокаїну до України. Затримано колишнього правоохоронця під час збуту 3,3 кг кокаїну на 135 тисяч доларів США.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *