У центрі Одеси обвалилася частина будинку, який є пам’яткою архітектури

Фото: facebook.com/DSNSODE

У центрі Одеси другий раз за останні два тижні обвалився будинок по вулиці Базарна, який є пам’яткою архітектури. Про це у середу, 6 грудня, повідомили ДСНС в Одеській області та Укрінформ.

– Сьогодні зранку до Служби порятунку надійшло повідомлення про обвал будівлі в місті Одеса по вулиці Базарна. По прибуттю на місце виклику рятувальників було встановлено, що сталося руйнування 3-ї парадної аварійного житлового будинку з 1 по 3-й поверх, – йдеться на сторінці управління у Facebook.

Рятувальники розібрали завали та обстежили підвальне приміщення. Загиблих та постраждалих не виявили. 

– За словами очевидців, там були люди, скоріш за все, це безхатьки. Вони самі вийшли, з ними все добре, – розповіла журналістам речниця ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко.

Минулого разу частина пам’ятки архітектури на Базарній, 93 обвалилася уранці 27 листопада. Наступного дня заступник міського голови Одеси Олександр Філатов повідомив, що, аби демонтувати будинок, його потрібно позбавити статусу пам’ятки архітектури. Також будинок початку XX століття знаходиться у буферній зоні ЮНЕСКО.

Прибутковий будинок Олова і Дур’яна визнали аварійним 30 років тому, у 1994 році. У 2005 році обвалилася частина горища і стіни. У 2021 році після ремонту каналізації у дворі почав просідати ґрунт, що призвело до можливості обвалу. 14 серпня 2023 року будинок постраждав від вибухової хвилі під час російського ракетного обстрілу.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *