Внаслідок атаки на ДніпроГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро

Фото: t.me/pivdendei/1646

Внаслідок масованої атаки РФ по Дніпровській гідроелектростанції стався масштабний витік нафтопродуктів у Дніпро. Про це повідомили у Держекоінспекції Південного округу.

– Внаслідок попадання до Дніпровській ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об’єкт м. Дніпро. Фахівці Інспекції забрали проби води для лабораторного дослідження. Усі отримані матеріали будуть передані до Оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що було виявлено зони забруднення відходами після ракетних ударів по Запоріжжю: на вулиці Славутича – понад 7200 квадратних метрів, та на вулиці Петра Сагайдачного (Бородинській р-н) – понад 300 квадратних метрів.

  • У ніч на 22 березня Дніпровська ГЕС у Запоріжжі була атакована найбільша в Україні гідроелектростанція. Було два прямі влучення – до електростанції ГЕС-1 та ГЕС-2. Під час атаки по греблі проходив транспорт, і ракета потрапила до тролейбуса з людьми. Через обстріл було повністю обмежено рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС. Глава “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, що ГЕС-2 перебуває у критичному стані після обстрілу, сумніваючись у її відновленні. Загинула одна людина.
  • Також в результаті атаки по Запоріжжю загинули троє людей, 14 отримали поранення. Ще дві людини вважаються зниклими безвісти.
  • Кроє Запоріжжя РФ завдала ударів по Дніпру, Кривому Розі, Хмельницькому, Миколаєву та іншим містам України. Багато інфраструктурних об’єктів зазнали пошкоджень, що призвело до відключення світла та води в деяких населених пунктах. Ситуація ускладнилася у Харкові. За даними Укренерго, це наймасштабніша атака на енергетичну інфраструктуру України з початку повномасштабного вторгнення.

Фото: t.me/pivdendei/1646

Фото: t.me/pivdendei/1646

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *