В Україну намагалися ввезти тростини, з яких можна стріляти, та старовинні предмети

Фото: facebook.com/UkraineCustoms?locale=uk_UA

На пункті пропуску «Красноїльськ-Вікову де Сус» 11 лютого митники завадили незаконному ввезенню старовинних предметів. В Україну намагалися переправити тростини для ходьби з можливістю стріляти, меблі та предмети інтерʼєру. Про це повідомляє Державна митна служба України.

В Україну з Румунії в’їхав автомобіль під керуванням громадянина України. Для перетину кордону він обрав смугу руху «Зелений коридор», чим заявив, що не переміщує предметів, обовʼязкових для декларування. Однак під час здійснення митного контролю працівники Чернівецької митниці виявили три тростини для ходьби з прихованими можливостями здійснення вогнепального ураження, що можуть бути віднесені до зброї.

– Крім того, у транспортному засобі перевозились меблі та предмети інтерʼєру з ознаками старовини (рамки для портретів, люстри підвісні, підсвічники, килим, статуя гіпсова “міфічна істота”, вази, підноси, картини на полотні та ін.), – йдеться у повідомленні.

Наразі працівники митниці складають протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України. Щодо факту виявлення предметів, які можуть бути стрілецькою зброєю, до Нацполіції направлено повідомлення за ст. 263 МКУ.

  • Державна митна служба України завадила вивезенню із країни 124 предметів археології. Серед цінних артефактів – елементи кінської збруї, прикраси, предмети побутового призначення. 
  • У середині січня київські митники виявили та вилучили три рідкісні статуетки виробництва фарфорової фабрики Гарднера, датовані 19-20 століттями.

Фото Фото 11 Лютого14:08

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *