Трасу Київ – Чоп було перекрито через протест

Фото: t.me/VGlagola/скріншот

На Закарпатті кілька десятків жінок перекрили трасу Київ – Чоп, безперервно рухаючись пішохідним переходом. У такий спосіб вони протестували проти примусової мобілізації. Про це повідомив депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.

– Дорогу перекрили в районі санаторію “Карпати” та в селі Ракошине, – написав він. На місцях перекриття траси у Мукачівському районі співробітники поліції стежили за громадським порядком, одна з локацій була вже відкрита для проїзду транспортних засобів, – сказав він.

Він відмітив, що інформація про те, що сталося, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за статтею 279 Кримінального кодексу України. Також додав, що поліція вже виявила організатора подій. Розслідування триває, і всі причетні будуть притягнуті до відповідальності. Організатори акції протесту заявили 20 березня, що це буде мирна акція і про неї відомо було заздалегідь.

  • 22 березня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки ВР ухвалив рішення, що всі аспіранти усіх форм навчання (бюджетна та комерційна) мають право на відстрочку від мобілізації.
  • 21 березня у Чернівцях чоловіка затягли до автобуса правоохоронці, причина – порушення правил дорожнього руху.
  • 14 березня в Сумській області розпочалося розслідування ймовірного випадку побиття цивільного співробітниками військкомату. На відеозаписах, поширених у мережі, видно, як люди у військовій формі нападають на чоловіка та б’ють його.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *