Співробітнику УДО, який вбив підлітка на фунікулері у Києві, загрожує довічне ув’язнення

Фото: t.me/kyivoperat/143508

Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві. У ході розслідування слідчі встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі. Про це повідомляє теруправління ДБР у місті Києві.

7 квітня співробітник Управління державної охорони, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння і знаходячись у вагоні фунікулера, почав чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх. Вийшовши з вагона, правоохоронець підійшов до підлітка та силою штовхнув його у вікно. Хлопець впав, розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї. Юнак помер на місці.

Затриманий одразу був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій.

  • Конфлікт у Київському фунікулері стався  7 квітня. За версією друзів Максима Матерухіна, нетверезий чоловік почав чіплятися до підлітків із запитанням про “борг батьківщині”.
  • За даними ДБР, під час конфлікту Максим головою розбив віконне скло та порізав шию. Хлопець помер до приїзду медичної допомоги. Затримано військовослужбовця 1994 року народження. За даними ЗМІ, це Артем Косов. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *