СБУ запобігла терактам в Запоріжжі – ФСБ планувало підірвати військовослужбовців ТЦК

Фото: t.me/SBUkr/12097

У прифронтовому Запоріжжі контррозвідка Служби безпеки України запобігла серії терактів ФСБ РФ проти військовослужбовців Сил оборони. Як повідомили в пресслужбі СБУ, російського агента, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів, затримано на “гарячому”.

– За вказівкою фсб фігурант мав виявити такі транспортні засоби, а потім встановити під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування. Щоб ідентифікувати потенційні цілі, агент щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів, – зазначили в СБУ,

У подальшому зрадник мав отримати від свого російського куратора детальні інструкції щодо часу та способів вчинення терактів з використанням вибухівки.

Російського агента затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта Сил оборони. У нього вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

СБУ також провела додаткові заходи для убезпечення місць перебування та маршрутів пересування військовослужбовців ЗСУ. Під час слідчих дій було також встановлено, фігурант шпигував також за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.

Агентом ворога виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого фсб дистанційно завербувала у квітні цього року. У поле зору агресора він потрапив через свою доньку, яка проживає в Москві та співпрацює з російською спецслужбою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

У телефоні затримано знайдено докази його зради. Фото: t.me/SBUkr

  • 24 січня СБУ попередила українців про поширення масштабної email-розсилки на їх електронні адреси, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. 
  • 29 грудня ДБР повідомило про затримання львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби підкупити одного з керівників відомства. Одночасно він підозрюється у розкраданні 1 мільярда гривень при поставках одягу для Збройних Сил України. Замовлення були оформлені на будівельні фірми, що належать сім’ї Гринкевичів, які насправді не мають потрібних можливостей для виробництва одягу. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *