Росіяни обстріляли 3 січня Авдіївку

Фото: Вадим Філашкін/Facebook

У середу, 3 січня, російські військові випустили по Авдіївці в Донецькій області чотири ракети, було зруйновано житлову будівлю, в якій знаходилися люди. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

– Внаслідок російської атаки 51-річний чоловік загинув на місці, також поранення отримала 50-річна жінка, – розповів чиновник, – йдеться у повідомлені.

Він зазначив, що регулярні обстріли Авдіївки з боку військ РФ стали буденністю і закликав місцевих жителів до евакуації з міста.

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський вважає, що війська РФ можуть оточити Авдіївку, бо окупанти прагнуть уникнути боїв у місті вони воліють обхідні маневри.

29 грудня Президент Володимир Зеленський відвідав Авдіївку. На передових позиціях українських захисників, які регулярно піддаються атакам російських окупантів, він зустрівся з бійцями, обговорив ситуацію на фронті і подякував їм особисто. Зеленський нагородив Героєм України молодшого сержанта Ігоря Тимощука.

16 грудня начальник місцевої громадянської адміністрації Віталій Барабаш повідомляв, що у місті населення зменшилося до 1230 осіб через активні бойові дії. ЗСУ не дозволяють ворогові прорватися, і кількість охочих евакуюватися зменшується. Останнім часом щодня їдуть 3-6 осіб. Він зазначив, що мешканці часто ховаються у підвалах.

Фото Фото 03 Сiчня18:06

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *