РФ атакувала Харківщину 20 дронами, сили ППО збили 11

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

В ніч на 4 квітня РФ атакувала Харківщину ударними БПЛА типу «Shahed-131/136». Атака проводилась з російської Курської області. Усього зафіксовано пуски 20 «шахедів», повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 11 ударних безпілотників.

Всю ніч, починаючи з 01:16, РФ атакувала Харків. По місту було випущено щонайменше 15 ворожих безпілотників. Влучання зафіксовані в  Новобаварському районі, Слобідському, Салтівському районах міста. Загинули 4 людини. 12 зазнали травм різного ступеня: 3 у важкому стані, 5 середніх, інші легкі

Крім того, станом на 9 ранку відомо про мінімум три влучання в області. Так, о  02:08 у Лозовій ворожий дрон зруйнував підприємство. Горіло 5 автівок. Постраждалих немає. Через годину, о 03:05 БПЛА влучив у Зміївську ТЕС, що знаходиться в Балаклійському шосе Чугуївськрнр району. Триває ліквідація наслідків влучання. Постраждалих немає.

О 05:29 зафіксоване повторне влучання у Лозовому. Зруйнована будівля підприємства. Постраждалих немає.

  • Серед загиблих в Харкові троє рятувальників та цивільна жінка, якій було 68 років. Серед поранених рятувальник, поліцейський, медична сестра та 9 мирних жителів. Після удару у деяких районах Харкова можливі перебої зі світлом. На місцях прильотів працюють усі екстрені та комунальні служби, а також волонтери. 
  • 3 квітня представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що росіяни активно розповсюджують у соцмережах інформацію про підготовку до наступу на Харків. Він наголосив, що це черговий фейк, за допомогою якого російські терористи намагаються спровокувати паніку.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *