Прикордонники зупинили мікроавтобус з 34 ухилянтами – довелося застосувати силу

Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники 8 березня затримали у Чернівецькій області мікроавтобус із 34 порушниками. Молоді люди намагалися виїхати до Румунії, а за “рейс” кожен із них віддав по 10 тисяч євро. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

– У рамках відкритого кримінального провадження співробітники оперативних підрозділів Чернівецького прикордонного загону спільно з представниками СБУ успішно реалізували оперативну інформацію та запобігли спробі незаконного перетину державного кордону великою групою осіб. На ділянці відділу “Порубне” після короткого переслідування правоохоронці зупинили мікроавтобус, у вантажному відсіку якого у бік кордону прямували 34 чоловіки, – розповіли у ДПСУ.

Прикордонники зупинили намиста з 34 ухилистами. Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники зупинили намиста з 34 ухилистами. Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники зазначають, що під час затримання порушники поводилися зухвало і не виконували законних вимог прикордонників, тому правоохоронцям довелося вжити заходів фізичного впливу. Керував транспортним засобом чоловік, якого підозрюють в організації незаконного переміщення осіб. Певний час він перебував у полі зору оперативників Держприкордонслужби України. Організатор зібрав клієнтів за допомогою одного із месенджерів. За доставку до Румунії в обхід пунктів пропуску кожен із пасажирів заплатив по 10 тисяч євро. Наразі організатору “світить” від 3 до 9 років позбавлення волі, а щодо пасажирів складено адмінпротоколи.

  • Раніше на кордоні з Молдовою затримали чотирьох ухилянтів які обмоталися ізотермічними ковдрами, щоб стати непомітними для тепловізорів.
  • Також прикордонники затримали чоловіка, який за підробленими документами намагався виїхати з країни до Угорщини. При цьому на кордоні він надав довідки про начебто смерть своєї дружини.
  • А на Одещині прикордонники врятували ухилянта, який хотів втекти за кордон, але мало не став жертвою вовків. Чоловік заліз на дерево, рятуючись від хижаків, і звернувся по допомогу до прикордонників.
  • Источник: kp.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *