Прикордонники затримали попа УПЦ МП, який підтримував “російський світ” та знімав техніку ЗСУ – Новини на KP.UA

Прикордонники затримали попа УПЦ МП, який підтримував “російський світ” та знімав техніку ЗСУ

Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники виявили та затримали прихильника російської пропаганди в рясі. Попа УПЦ МП, який підтримував агресію РФ проти України, передали до Служби безпеки України для перевірки. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Клірику УПЦ МП зупинили для перевірки на в’їзді до Києва. У мобільному телефоні 45-річного уродженця Чернігівщини прикордонники виявили чимало контенту із символікою країни-агресора, її проксі-освіт на окупованих територіях України та комуністичного тоталітарного режиму. Також – агітки російської пропаганди, як прохання про молитву за “розп’ятого і спаленого живцем сироту-окупанта”.

Прикордонники виявили прихильника російської пропаганди у рясі. Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники виявили прихильника російської пропаганди у рясі. Фото: dpsu.gov.ua

– Були в його галереї також фото військової техніки, але власник девайсу важко пояснити, звідки вони взялися. У підписках священика знайшлося чимало каналів, профілів із антиукраїнським контентом, а в телефонній книзі номерів абонентів російських операторів. Для подальшої сповіді священика було передано співробітникам СБУ, – розповіли прикордонники.

Прикордонники виявили прихильника російської пропаганди у рясі. Фото: dpsu.gov.ua

Напередодні Служба безпеки нейтралізувала в Києві підривну діяльність ще одного антиукраїнського релігійного блогера, який розповсюджував наративи Кремля та організовував замовні “акції протесту”. Ним виявився заступник керівника проросійської організації “Єдина вітчизна”, учасник релігійно-політичної організації РПЦ “Союз православних братств України” Василь Чепразов.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *