На території Молдови виявили уламки російського дрону-камікадзе

Фото: facebook.com/border.gov.md

Правоохоронці Молдови у четвер, 4 квітня, виявили на території своєї країни уламки знищеного російського дрону з написом “Герань-2”. Про це повідомляє прикордонна поліція Молдови.

– Близько 14:15, неподалік міста Етулія-Владичень Вулкенештьського району, було ідентифіковано фрагменти знищеного дрону з написом на крилі “Герань-2”. Фрагменти було знайдено приблизно за 500 метрів від лінії молдавсько-українського кордону, – розповіли правоохоронці.

На місце негайно прибули компетентні органи та представники влади, а доступ до місця, де було виявлено уламки дрону, було обмежено. Наразі уламки дрону аналізують фахівці.

  • Це не перший випадок, коли фрагменти російських безпілотників опиняються у Молдові. 11 лютого прикордонна поліція Молодови виявила фрагменти бойового дрону типу Shahed. Після того, як район з уламками БПЛА оточили, правоохоронці наголосили, що небезпеки для населення немає. У прикордонній поліції додали, що, ймовірно, дрон був збитий українською зенітною установкою.
  • 17 лютого поліція Молдови вдруге знайшла нові фрагменти російського безпілотника, який правоохоронцям здався “схожим на модель “Герань-2”.
  • Крім того, під час атаки РФ у ніч на 27 лютого один із дронів країни-окупанта перетнув українсько-молдавську ділянку державного кордону в Одеській області. Про це повідомили у Силах оборони Півдня України. Тим часом молдавська сторона не підтвердила захід російських «шахедів» на територію цієї країни.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *