На Сумщині попрощалися із загиблим на фронті мером Лебедіна

Фото: suspilne.media

У четвер, 18 квітня, у Лебедині на Сумщині попрощалися з міським головою Олександром Бакліковим, який загинув на фронті. Прощатися з головою міста прийшли не лише його друзі та близькі, а й мешканці Лебедина. Про це пише Суспільне .

– Його позиція завжди була за Україну, вільну, незалежну. З 2014 року разом з ним волонтерили, возили хлопцям допомогу. У 2022 він організував захист Лебедіна, організували військовим харчування та житло. Його свідоме рішення було, як десантника, йти захищати добровільно Батьківщину, – розповів співзасновник фонду “Волонтери Лебедінщини” Олександр Спічка.

Прощання з мером Лебедіна. Фото: suspilne.media

Прощання з мером Лебедіна. Фото: suspilne.media

У вересні 2022 року Бакліков приєднався до ЗСУ, а побратими дали чоловікові позивний “Байден”. З того часу він захищав країну на фронті – він поповнив ряди окремої 47 механізованої бригади. Був командиром гранатометного осередку. Син Олександра Баклікова Олександр розповів: востаннє з батьком говорили у день його загибелі – 14 квітня. Згодом побратими розповіли чоловікові, що батько поїхав рятувати бійців свого підрозділу, дізнавшись про загрозу оточення. Він загинув поблизу Новобахмутівки Покровського району Донецької області.

  • Бакліков повідомив про те, що приєднується до ЗСУ у вересні 2022 року. Тоді він зазначив, що «колишніх десантників не буває» і що йому як досвідченому військовому «неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас».
  • Про загибель Баклікова 16 квітня у соцмережах написали міський голова Тростянця Юрій Бова та голова Недригайлівської громади Костянтин Волков.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *