На Київщині врятували лебедя, який заплутався в очеретах

У місті Сквира Київської області врятували пораненого лебедя, який заплутався у мотузці та не міг вибратися самостійно з очеретів. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Київській області

– Рятувальники оперативно почали рятувати птаха. Їм знадобилося зусилля, щоб упіймати його та й витягти на сушу. Лебідь усіляко перешкоджав порятунку, доки надзвичайники розплутували мотузку вони, помітили, що птаха поранено, виявилося, що хтось у нього випустив чотири дротики, — йдеться у повідомленні.

Пораненого птаха передали працівникам Українського товариства мисливців та рибалок Сквирщини.

  • 11 січня у Білій Церкві поліцейські врятували лебедя, що застряг у льоду на річці Рось. Птах був без допомоги три дні. Поліція помітила пошкоджену лапу птиці, звільнила її, використовуючи простирадло.
  • 8 січня в Ірпені рятувальники витягли лебедя з водойми, яка вмерзла лапами в лід. Під час визволення птиці на його лапі помітили кров, тому його передали до служби захисту тварин для реабілітації.
  • Цього ж дня було врятовано ще одного лебедя. Його доставили із зони бойових дій із травмою крила. Орнітологи прооперували птаха, але йому довелося ампутувати крило, тепер він не зможе літати. Після відновлення птицю переведуть до Межигірського притулку для лебедів.

Фото Фото 26 Лютого14:59

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *