На Житомирщині загинув відомий пілот Джус

Під Житомиром зіткнулися два Л-39, загинули троє льотчиків, зокрема відомий пілот “Джус”

Фото: instagram.com/juice_fighter

На Житомирщині зіткнулися два літаки, загинули троє льотчиків, зокрема відомий пілот з позивним “Джус”. Про це 26 серпня повідомила “Українська правда”.

За даними джерел видання, у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39 увечері 25 серпня. У пресслужбі командування Повітряних сил ЗСУ зазначили, що офіційний коментар буде пізніше з огляду на певні обставини. ДБР почало розслідування.

У фейсбуці “Джуса” знайомі пілота згадують його. Серед них радник партії “Демократична Сокира” Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк.

Л-39 – навчально-тренувальний і навчально-бойовий літак чехословацької авіабудівної фірми Aero Vodochody з радянським двигуном. “Джус” (Андрій Пільщиков) брав участь у повітряній обороні Києва. В інтерв’ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі. Як вказав пілот у своєму фейсбуці, він літав на винищувачі МіГ-29, Л-39 та спортивно-навчальному літаку ХАЗ-30.

3 жовтня 2022 року у Бучі пролетіли літаки на честь загиблого керівника “привидів Києва”, полковника ЗСУ Михайла Матюшенка.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *