На  Чернігівщині затримали двох чоловіків, які підірвали банк, щоб викрасти понад 5 млн гривень

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці розшукали зловмисників, причетних до вибуху у банку в Чернігові, які намагались викрасти гроші з банківських комірок громадян. У ході спецоперації за силової підтримки бійців КОРД підозрюваних затримали у Запорізькій та Миколаївській областях. Про це повідомляє Національна поліція.

– 6 травня близько четвертої години ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух та подальше займання приміщення банку в центрі Чернігова. Вибухом було пошкоджено будівлю та припарковані поруч авто. Люди не постраждали. Поліцейські встановили, що вміст сховищ банку не пошкоджено. Проте були зафіксовані ознаки марної спроби викрасти майно клієнтів з комірок у депозитарії, де зберігалося понад 5,5 мільйона гривень, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що злочинці проникли до банку, демонтувавши підлогу. Вони прикривали свої дії пожежею. Однак через руйнування приміщення внаслідок вибуху зловмисники не довели свій задум до кінця.

Поліцейські встановили, що злочин вчинили 40-річний та 42-річний мешканці Запорізької й Миколаївської областей. Зловмисники раніше вже були судимі за розбійні напади та незаконне зберігання зброї. До скоєння злочину в банку вони готувалися упродовж кількох місяців. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо сховища банку.

Обох фігурантів затримано, їх повідомили про підозри у скоєнні злочинів за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (“Умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху за попередньою змовою групою осіб”) та за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 (“Замах на крадіжку”). Під час обшуків у затриманих вилучені дві 50-літрові діжки, попередньо з канабісом, а також пістолет. Вилучене направлене на експертизу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

  • Зранку 6 травня пролунав вибух у центрі Чернігова. Він стався у приміщенні банку. Після пожежі у приміщенні будівлю пошкоджено. За попередніми даними, постраждалих немає.
  • 28 квітня стався вибух біля однієї з багатоповерхівок Святошинського району Києва. Внаслідок нього постраждало двоє чоловіків. Потерпілих госпіталізували. За даними поліції, це був вибух гранати.

Фото Фото 28 Травня14:57

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *