Міністр Жолнович прокоментувала пост волонтерки про бикування на митниці

Фото: facebook.com/feyskiy

В Міністерстві соціальної політики відреагували на пост волонтерки Олени Новікової, яка заявила про те, що вночі митники забрали у неї авто для ЗСУ, куплене за донати українців. Під постом написала міністр Оксана Жолнович.

– Організація на яку везли гумдопомогу не є в реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги. Тож на таку організацію ввозити допомогу відповідно до закону не можна було. До сьогодні в реєстр такі організації вносила робоча група при Міністерстві. З сьогоднішньої ночі керівник чи уповноважена особа може самостійно зареєструватися в нашій системі. Помилка вказує на те, що користувач заходив у систему для реєстрації організації не будучи уповноваженою особою організації, – написала Жолнович.

За її словами, для того, щоб внести свою організацію в реєстр достатньо щоб керівник чи уповноважена особа лише один раз зареєструвались і отримали номер.

Жолневич прокоментувала скандал на митниці. Фото: .facebook.com/feyskiy/

– Система запрацювала з 00:00, в реєстр одразу почали вноситись нові отримувачі. Згідно з нормами закону, організація яка не внесена в реєстр не може бути отримувачем гуманітарної допомоги. Така організація не мала законних підстав ввозити гуманітарну допомогу, не будучи отримувачем. Хоча звісно інспектори мали б ввічливо спілкуватися. Тут перепрошую, – додала Жолнович.

Вона додала, що зазначена ситуація «показує, що на жаль у нас ввозили допомогу без відома отримувачів на їх ім’я або на організації які взагалі не є отримувачами гум допомоги».

– Зараз так робити не можна буде. Зв’язуємося з волонтеркою, щоб отримати більше деталей, але поки не відповідає, – підсумувала міністр.

Про що заявила Олена Новікова

За даними волонтерки, вона з іншими дівчатами ввозили автомобіль, який планували передати ЗСУ. Але не встигли зробити це до півночі. А з 1 грудня почала діяти єдина система контролю за гуманітаркою. То ж волонтери мали зареєструватися в системі яка, за даними Новікової, не працювала. Волонтерка також поскаржилась на грубість митників, які «влаштували справжній пресинг дівчатам» та «бикували». Новікова додала, що через завислу систему інспектори у підсумку «наклали арешт на авто, а дівчат випхали в завірюху вночі в мороз пішки додому». Зранку на пост відреагував виконуючий обов‘язки начальника митниці у Львівській митниці та начальник митниці в Рівненській митниці Андрій Кузнік, який наголосив, що згідно отриманим даним вночі митники не конфіскували жодного авто.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *