Масове вбивство на Гаїті: озброєна банда розстріляла 70 людей

Фото: youtube.com

Члени озброєної банди увірвалися до міста Понт-Сонде, розташованого у сільськогосподарському регіоні Артібоніт на заході Гаїті. Внаслідок нападу загинуло щонайменше 70 людей, а понад 6000 жителів були змушені залишити свої будинки, пише Reuters.

Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що напад був актом помсти за бездіяльність громадян, тоді як поліція та групи самооборони вбивали його людей. Місцева влада повідомляє, що бандити підпалили десятки будинків і транспортних засобів, зробивши цей напад одним із найкривавіших за останні роки в країні, де масові вбивства не рідкість і правосуддя для жертв найчастіше відсутнє.

За даними ООН, близько 6270 людей були змушені шукати притулок, більшість із них знайшли притулок у родичів у сусідньому Сен-Марку та інших містах, а деякі мешкають у тимчасових таборах. Прем’єр-міністр Гаррі Коніль засудив цей “жахливий злочин проти беззахисних громадян”, зазначивши, що сили безпеки посилять патрулювання району. На місце направлено додаткові сили для стабілізації ситуації.

  • 4 березня в Гаїті влада оголосила 72-годинний надзвичайний стан і нічну комендантську годину в столиці та околицях через масову втечу в’язнів. НП оголошено після того, як озброєні банди штурмували в’язницю Порт-о-Пренса, вбивши щонайменше 12 людей та звільнивши близько 4000 в’язнів.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *