Львівські медики врятували підлітка, який отримав поранення у груди, – його серце зупинялося кілька разів

Львівські медики врятували підлітка, який отримав поранення у груди, – його серце зупинялося кілька разів

Фото: facebook.com/1tmolviv

Медики львівської Лікарні святого Миколая дивом змогли врятувати підлітка, який отримав кульове поранення наприкінці травня. Серце дитини кілька разів зупинялося. Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

– Вогнепальне поранення 14-річний львів’янин Дмитро отримав у гостях в однокласника. У того вдома була батьківська помпова рушниця. Підлітки вирішили роздивитися зброю та ненароком вистрілили. Куля потрапила просто у грудну клітку Дмитра. Пробила ділянку від ключиці до верхівки правої легені. Хлопець втратив 2 літри крові. Показники тиску критично впали. У швидкій серце Дмитра кілька разів зупинялося… Медики провели масштабну операцію з його порятунку: зупинили кровотечу, видалили частину розірваної легені та уламки з решти органу, – розповіли лікарі.

Юнак провів у реанімації 3 тижні, після чого його перевели до відділення хірургії. Загалом підліток переніс чотири операції, під час яких медики видалили з рани мертві тканини та дрібні уламки кулі. Наразі Дмитро проходить реабілітацію, разом із фізичними терапевтами відновлює рухливість правої руки, яка після поранення майже не функціонувала.

Лікарі додають, що хлопчик мріє повернутись у спорт. Щоб його підтримати, батьки принесли до палати футбольного м’яча – щоб стимулював швидше відновлювати сили та повертатися до повноцінного життя.

Фото: facebook.com/1tmolviv

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *