Журналіст Дмитро Євчин отримав поранення, потрапивши під обстріл у Запорізькій області

Фото: radiosvoboda.org

У районі населеного пункту Роботине у Запорізькій області знімальна група “Крим.Реалії” під час зйомок телесюжету потрапила під артилерійський обстріл. Про це повідомило “Радіо Свобода”.

– На передовій журналіст Дмитро Євчин та оператор Микита Ісайко знімали телесюжет. Внаслідок обстрілу Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Військові разом із оператором надали йому першу медичну допомогу, а потім журналіста евакуювали до стабілізаційного пункту в найближчому селищі. Пізніше постраждалого доправили до лікарні у місті Запоріжжі, — йдеться у повідомленні.

Лікарі повідомили, що операція пройшла успішно, проте Дмитро Євчин залишається у реанімації.

Водночас військові 10-го армійського корпусу зазначили, що російська армія атакувала людину у бронежилеті з написом PRESS, що означає захист міжнародним гуманітарним правом.

  • 24 липня під час атаки під Бахмутом у Донецькій області поранення отримав журналіст Ділан Коллінз із французької агенції Agence France Press.
  • 22 липня у Дружківці під касетний обстріл потрапила знімальна група німецького видання Deutsche Welle.
  • 26 квітня на в’їзді до Херсона було обстріляно автомобіль журналіста Коррадо Зуніно з італійської газети La Repubblica, чоловік отримав поранення.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *