Із шести прикордонних громад Сумської області евакуювали всіх мешканців

Фото: t.me/Sumy_news_ODA

На Сумщині усі жителі 22 населених пунктів, включаючи ті, що знаходяться у трьох районах шести громад регіону, були евакуйовані. Про це йдеться у повідомленні обласної військової адміністрації.

– З небезпечних територій уже евакуювалось 4523 особи, у тому числі 829 дітей. Вже виїхали всі мешканці з 22 населених пунктів, розташованих на території трьох районів, 6 територіальних громад, що підлягають евакуації, — розповіли в ОВА.

Зазначається, що після обстрілу Великої Писарівки внаслідок яких за п’ять днів загинули 3 особи, а 13 отримали поранення, виїхали 84 особи.

  • 15 березня російський добровольчий корпус закликав мешканців Курської та Білгородської областей до термінової евакуації. Гуманітарний коридор відкрито з 21:00 15 березня до 7:00 16 березня для безпечного виходу.
  • 14 березня з прикордонного села Лугівка на Сумщині російські окупанти зруйнували міст через річку Ворскла, через який відбувалася евакуація людей з регіону.
  • 12 березня начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх заявив, що інформація про масований наступ на Сумщину, яка розповсюджується в соціальних мережах, є фейком. Він зазначив, що мета пропаганди РФ полягає в тому, щоб спричинити дестабілізацію та паніку серед мешканців цієї області.
  • З лютого 2022 року по січень 2024 року з Донецької області було евакуйовано близько 1 357 000 осіб, включаючи 163 520 дітей та приблизно 42 650 осіб з інвалідністю. В даний час на території області залишається приблизно 524 тисячі осіб.

Фото Фото 15 Березня21:21

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *