Іспанія та Португалія викрили наркоклан, який діяв з 1980-х років

Фото: europol.europa.eu

Португальські та іспанські правоохоронці за сприяння Європолу заарештували дев’ятьох підозрюваних у масштабній контрабанді кокаїну з Південної Америки до ЄС, яка діяла з 1980-х років. Про це Європол сповістив у п’ятницю, пише “Європейська правда”.

Розслідування почалось у лютому 2023 року, коли правоохоронці зібрали докази торгівлі наркотиками вздовж португальського узбережжя. Частину поставок їм вдалось зірвати, вилучивши наркотики ще на етапі транспортування.

Наркоклан, щодо якого велось розслідування, базувався в іспанській Галісії, мав значні людські й технічні ресурси та переправляв наркотики, забираючи їхні партії у відкритому морі. Одним із клієнтів клану було “відоме злочинне угруповання”, яке походить із Західних Балкан.

Внаслідок обшуків заарештовано дев’ятьох громадян Іспанії, проведено обшуки у 12 будинках в Іспанії та одного у Португалії. Заарештованих підозрюють у причетності до операцій з незаконного обігу наркотиків в іспанських містах Понтеведра, Оренсе, Ла-Корунья та португальському місті Монсан. У ході попередніх дій щодо цієї операції правоохоронні органи вилучили понад дві тонни кокаїну та різні документи, які послужили доказами під час слідства.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *