Глава СБУ розповів про причетність до підриву Крисського мосту – Новини на KP.UA

Глава СБУ розповів про причетність спецслужби до підриву Крисського мосту

Фото: т.ме/СБУкр

Голова СБУ Василь Малюк прокоментував чутки про нібито причетність української спецслужби до підриву Кримського мосту восени 2022 року. За його словами, СБУ вживала для цього “певних заходів”. Про це він сказав в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову.

– Відповідно до нашого чинного та міжнародного законодавства та звичаїв та традицій ведення війни, з урахуванням того, що це був логістичний шлях, який ми були зобов’язані перерізати ворогові. Певні заходи здійснювалися, проте таких деталей я взагалі не говоритиму, – зазначив голова СБУ.

Крім того, голова СБУ розповів, що успішна атака морських дронів на кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті у жовтні минулого року була спланованою спецоперацією СБУ. Він зазначив, що ця успішна атака на флот російських загарбників стала унікальною спецоперацією. Її силовики провели спільно із Військово-морськими силами ЗСУ, додав він.

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту стався вибух, внаслідок якого обрушилися дві півсекції автомобільної частини та було пошкоджено залізничну колію. Глава РФ Володимир Путін у всьому звинуватив спецслужби України, проте українська сторона прямо такого не підтверджувала. Проте, неодноразово заявлялося, що Кримський міст є законною метою для ЗСУ.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *