Експосадовицю Червоного Хреста у Києві викрили на розкраданні гумдопомоги

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України повідомили про підозру в розкраданні гуманітарної допомоги. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

– Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня голова Печерської районної організації Червоного хреста, зловживаючи службовим становищем, привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 млн гривень. Зокрема, зникли продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички, шприці, – розповіли в пресслужбі відомства.

У Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України додали, що гуманітарну допомогу передав один з благодійних фондів для переселенців. Чоловіка жінки викрили на продажі підроблених посвідчень волонтера. Йому також повідомили про підозру.

Нестачу гуманітарної допомоги виявили працівники Київської міської організації Червоного Хреста, які звернулись до правоохоронних органів.

– Під час обшуків за місцем проживання жінки, офісу та автомобіля виявлено та вилучено гуманітарну допомогу на суму понад 1 млн гривень, яку передано для зберігання до Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України, – також розповіли в прокуратурі.

Чоловік жінки видав як мінімум  150 підроблених посвідчень волонтерів. Вони коштували по 1 300 гривень. 

  • 20 грудня 2023 року внаслідок нічного обстрілу Херсона було повністю зруйновано склад із гуманітарною допомогою обласної організації Українського Червоного Хреста.
  • 8 червня 2023 року Червоний Хрест України відповів на критику після підриву Каховської ГЕС.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *