Додому повернулася остання дівчина-морпіх, яка в полоні говорила лише українською

Фото: facebook.com/serjvlk/

3 січня відбувся довгоочікуваний обмін полоненими. Серед 230 звільнених українців – Галина Федишин, дівчина-морпіх, бойовий медик із 36 бригади. Про це повідомляє прес-служба 36 бригади.

– Після виснажливих місяців полону повернулася бойова медикиня миколаївських морпіхів. Перебуваючи у неволі, вона принципово говорила українською. Росіяни кілька разів імітували вивіз на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання. Також із російських катівень повернувся воїн танкового батальйону бригади, який сміливо брав участь, зокрема, в обороні заводу «Ілліча».
Вітаємо брата та сестру на рідній землі вільної України, – зазначили військові

Командир 36 бригади Сергій Волинський із позивним “Волиною” зазначив, що Федишин була останньою дівчиною-морпіхом, яка перебувала в полоні Кремля. За його словами, всі, хто в середу повернулися додому – не просто воїни, а справжні герої, які гідно пережили майже два роки полону. У прес-службі бригади зазначають також, що тепер на морпіхів чекає медична допомога та реабілітація. Зазначають, що пам’ятають про кожного та кожного, хто перебуває у російському полоні.

При цьому майор ЗСУ, екс-командир полку “Азов” Максим Жорін зазначив, що серед звільнених у середу військовополонених немає жодного бійця “Азова”, – вони, як і раніше, перебувають на російській території “в особливих, найжорстокіших умовах”. Інформацію про це підтвердила Патронатна служба “Азова”.

– Ми щиро радіємо з того, що 230 українських військових повернулися додому. Вітаємо рідних, які зможуть сьогодні обійняти синів, братів, батьків. Проте азовців серед них немає… Нагадуємо, що захисники Маріуполя другий рік перебувають у неволі, і щодня це чиєсь втрачене здоров’я та життя, – зазначили у фонді “Ангели Азова”.

3 січня Україна та Росія за сприяння ОАЕ провели найбільший обмін бранцями з початку повномасштабного вторгнення. Додому повернулися 230 українців, серед яких захисники Маріуполя та «Азовсталі», острови Зміїний, полонені ЧАЕС, поліцейський, громадянський викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля та музикант військового оркестру.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *