Директор заводу в Дніпрі постачав РФ обладнання для військових баз

Директор заводу в Дніпрі постачав РФ обладнання для військових баз

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Правоохоронці затримали директора заводу в Дніпрі, який здійснював постачання обладнання для облаштування військових баз до Росії. Зловмисникові загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє Служба безпеки України.

– Служба безпеки ліквідувала на Дніпропетровщині злочинну схему продажів до Росії стратегічно важливих комплектуючих для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури. Учасники угоди приховано переправляли до країни-агресора оптові партії трубопровідної арматури (дискових затворів) для регулювання потоку рідин в інженерних мережах. Насамперед ця продукція була необхідна російським замовникам для облаштування військових баз та пунктів тимчасової дислокації окупаційних угруповань на території Росії та у тимчасово захоплених регіонах України, – розповіли силовики.

Українська спецслужба уточнила, що протягом 2022 року ділки незаконно експортували до Росії кілька партій арматурних комплектуючих на понад 2 млн грн. Як встановило слідство, до організації незаконної діяльності причетний директор спеціалізованого підприємства у Дніпрі та його підлеглий. Після початку повномасштабного вторгнення вони дистанційно вийшли на зв’язок зі своїми замовниками з РФ та спільно розробили механізм нелегального експорту до Росії санкційної продукції. Для реалізації операції вони залучили кілька підконтрольних компаній на Середньому Сході, які закуповували товар дніпропетровського заводу нібито для власних потреб. Але після отримання українського обладнання одразу переправляли його до РФ.

Під час обшуків на виробництві та у квартирах зловмисників знайшли комп’ютери, мобільні телефони, бухгалтерські документи та чернові записи, що підтверджують незаконну діяльність. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обох фігурантів про підозру за фактом пособництва державі-агресору, скоєного за попередньою змовою групою осіб.

Нині вони під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Раніше зрадниця, яка співпрацювала з російськими спецслужбами та наводила ворожі ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини, отримала довічне ув’язнення. Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію області та приховано фіксувала локації українських об’єктів із прив’язкою до місцевості. Здобуту інформацію вона пересилала у вигляді текстових повідомлень через месенджер своєму «зв’язківцю».

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *