Чоловікові-інваліду, якого врятували з дому на Солом’янці, потрібна допомога

Фото: facebook.com/DSNSKyiv

Внаслідок масованих обстрілів Києва 2 січня російські війська зруйнували, серед інших, багатоповерхівку в Солом’янському районі. Саме там проживав 62-річний Олег Гонтаренко, знімок порятунку якого опублікували багато ЗМІ. Того дня чоловік, який з дитинства має інвалідність, залишився без дому, і без своєї машини, яку він вважав своїми “ногами”. Про це розповідає ТСН.

Чоловік через свій маленький зріст – 1 метр 5 сантиметрів – змушений миритися з безліччю незручностей. Так йому не підходить одяг, який можна придбати в магазині, а громадський транспорт йому недоступний. Пересуватися містом чоловік може тільки на автомобілі. А тому після російського удару він фактично не має такої можливості.

– Того ранку я прокинувся о 6:30 ранку, поснідав, а потім увімкнув телевізор і дивився спортивну програму. Тільки це мене й врятувало, що я сидів у тій кімнаті, що виходить надвір. Якби я був на кухні чи в коридорі, ми б із вами не розмовляли, – розповів чоловік.

Самостійно вибратися зі зруйнованої квартири шансів не було, каже Олег Гонтаренко. Вибуховою хвилею його відкинуло на диван і накрило килимом, меблями, але, на щастя, він знайшов телефон, подзвонив на 112 та розповів про свою ситуацію, описував, що відбувається довкола.

Олега Гонтаренка. Фото: tsn.ua

Чекати на допомогу довелося хвилин 40. Рятувальник заліз через балкон і витягнув його, згадує чоловік. Він дуже вдячний тому, хто врятував його, і каже, що той прийшов дуже вчасно – вогонь почав перекидатися в кімнату. Гонтаренко дуже вдячний своєму рятівнику і каже, що злагоджені та професійні дії рятувальників багатьох уберегли того дня від лиха.

Допомогти Олегу Гонтаренку можуть усі охочі. Номер картки чоловіка: 5167 8032 1338 9922.

  • Масована атака РФ почалася 2 січня о 6-й ранку і тривала до 9-ї ранку. У першій хвилі атаки Росія залучила 16 бомбардувальників Ту-95МС, які випустили понад 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Надалі були зафіксовані пуски 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинжал», а також ракет типу «Калібр» з морського напрямку та ракет Іскандер-М/С-300/С-400 з північного напрямку, що летіли балістичною траєкторією. Також Су-35 застосували чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.
  • У відповідь на масований обстріл міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів прискорити постачання зброї, а також розглянути заморожування російських активів та припинення контактів із російськими дипломатами.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *