Бійці ЗСУ вперше показали кадри застосування танків Abrams на фронті

Фото: скріншот

Бійці 47-ї окремої механізованої бригади заявили, що вже понад місяць активно застосовують танки M1A1SA Abrams на Авдіївському напрямку. Вони вперше показали у своїх соцмережах зроблені на фронті кадри з американськими танками.

– Поки російські окупанти намагаються зрозуміти, де танки Abrams, танкісти 47-ї окремої механізованої бригади вже понад місяць розбирають російських загарбників та їхню техніку на молекули, – розповіли військові.

США почали серійно виробляти основний бойовий танк M1 Abrams у 1980 році. На сьогодні це один із найзахищеніших танків у світі, нагадали бійці. Серед інших переваг “Абрамса” над старими радянськими зразками називають сучасну систему управління вогнем та більший рівень пробивної дії пострілів. Крім того, у Abrams набагато кращі умови для екіпажу, ніж у танків T-64 та T-72.

  • Наприкінці січня минулого року глава США Джо Байден заявив, що США передадуть Україні 31 танк M1 Abrams і запчастини до них.
  • 25 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський підтвердив, що до України прибула перша партія американських танків.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *