Алі Реза Резазаде – що відомо про іранця, якого звинувачують у чисельних аферах

Видання «Антикор» випустило матеріал, в якому розповідає, чому Алі Реза Резазаде, тісно пов’язаний з українським політикумом, може бути причетним до чисельних афер, зокрема відмиванні грошей, шахрайстві, несплату податків та інші злочини.

В нашій країні, пише видання, Алі Реза Резазаде осів ще на початку дев’яностих. І майже одразу потрапив до орбіти українських можновладців. Спочатку одружився з донькою тодішнього міністра внутрішніх справ Олексія Чистякова. Його прізвище вже всі підзабули, але це – один із найближчих соратників Віталія Захарченка, причетного до розстрілу Майдану та людини Януковича. А далі побудував міцні зв’язки з політиками та чиновниками. Саме завдяки цьому вже багато років Резазаде, на думку видання, не привертаючи до себе особливої уваги, може безкарно прокручувати будь-які схеми.

В якості доводу, «Антикор» наводить власне росслідування. Алі Реза Резазаде представляється, як віце-президент Національного іранського Конгресу. Але ця організація, як пише видання, створена виключно для прикриття. Насправді ж Резазаде вже давно викрили іноземні ЗМІ. Статтю про нього випустили американські видання після того, як іранець намагався надурити тамтешніх політиків. Себе він називав і правозахисником, і політиком, і інвестором, і навіть спадкоємцем іранського престолу.

«Антикор» пише, що афери іранці все ж не залишилися непоміченими. До ЗМІ потрапила історія про те, як Резазаде нібито пообіцяв українському нардепу Карпунцову познайомити його з Генпрокурором США. В ЗМІ стверджують, що Резазаде взяв гроші за послуги, навіть організував поїздку до штатів. На цьому й все – ніякого знайомства, звісно, не було.

Не виключено, що саме такий спосіб заробітків – один з найулюбленіших у Резазаде. Бути посередником, прикидатися вигідним переговірником, пропонувати свої послуги для налагодження зв’язків між людьми, нав’язувати допомогу в примиренні. І все це за великі гроші. Може виникнути – а кому взагалі таке може бути цікаве з впливових та адекватних людей? Та, нагадує журналіст, за роки в Україні іранець не лише увійшов в родину до колишнього очільника МВС, а й завів безліч корисних знайомств. Одне з таких – генерал Василь Грицак, він очолював Службу безпеки України з 2015 до 2019 року. 

Ймовірно, саме завдяки Грицаку Резазаде отримав особиста охорону з бійців «Альфи», почав називати себе полковником-розвідником та паралельно прокручувати оборудки з землею під Києвом на мільйони доларів, – йдеться в матеріалі «Антикору». А влада більше двадцяти років ніби не бачить діяльності афериста.

Видання також звинувачує Алі Реза Резазаде в тому, що той може бути агентом рф, який має налагоджені зв’язки колишніми українськими силовиками-втікачами.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *