Зеленського у США нагородили за внесок у розвиток людства

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський під час свого візиту до США отримав нагороду Американської академії досягнень The Golden Plate Award (“Золота тарілка”). Про це повідомили у фейсбуці президента України в понеділок, 23 вересня.

– Нагорода Американської академії досягнень – The Golden Plate Award. Упродовж 60 років нею відзначають за внесок у розвиток людства. За винахідливість, яка може бути реалізована лише в умовах свободи, — сказано в повідомленні.

Під час свого виступу після нагородження український лідер сказав, що наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні Росії проти України.

– Ми маємо бути швидшими. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття. Україна має План перемоги. І я представлю цей план Америці: Президенту Байдену, Конгресу, обом кандидатам у Президенти – Камалі Гарріс і Дональду Трампу – і всім нашим союзникам у світі. І я вважаю, що це має бути нашим спільним досягненням – перемога заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи. Просто зараз ми всі маємо силу сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти, — заявив президент.

Нагорода The Golden Plate Award вручається з 1961 року Американською академією досягнень. Академія була заснована Брайаном Блейном Рейнольдсом, фотографом журналів Life та Sports Illustrated.

  • 22 вересня президент України Володимир Зеленський прибув до США разом із дружиною Оленою. У Пенсільванії він побував на заводі з виробництва снарядів та розписався на одному з них.
  • 22 вересня британська газета The Times опублікувала деталі плану перемоги президента України Володимира Зеленського, який він має представити президенту США Джо Байдену, а також кандидатам на цю посаду Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *