Зеленський: Україна рухається до спільного виробництва зброї зі США

Фото: President.gov.ua

Україна разом із Сполученими Штатами Америки проведе у Вашингтоні оборонний форум. Він відбудеться вже у грудні, заявив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

– Активно рухаємося зі США щодо спільного виробництва зброї. Під час мого візиту до Вашингтона ми домовилися з Президентом Байденом щодо конкретних речей, які можемо зробити разом. І це точно посилити і американців, і українців, і наших партнерів. Спільне виробництво завжди посилює. Днями під час переговорів за участю Андрія Єрмака та нашої урядової команди обговорили конкретику. У грудні цього року відбудеться спеціальна конференція української та американської промисловості, чиновників та інших державних діячів усіх, хто організує забезпечення нашої оборони. Дуже потужна подія готуємо – до розвитку Форуму оборонних індустрій, що відбувся у вересні. Тепер форум у Вашингтоні та відповідна робота із озброєнням як в Україні, так і в Америці, – розповів президент.

Зеленський подякував США, президенту Байдену, його команді, Конгресу та обидві партії, які підтримують Україну, а також американські оборонні компанії та партнерів у Європі.

30 вересня в Україні відбувся форум оборонних індустрій, де брали участь українські та іноземні виробники зброї. На ньому, зокрема, обговорювалося створення нових виробництв в Україні за допомогою локалізації з партнерами. У форумі брали участь 165 оборонних компаній із 26 країн.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *