Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Фото: Офіс президента

Рішення військового командування України вийти з Авдіївки було логічне, аби зберегти життя людей. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час дискусії на Мюнхенській конференції з питань безпеки після свого виступу.

– Щоб не попасти в оточення було прийняте рішення відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди відійшли на кілометри і Росія щось захопила. Вона нічого не захопила. Росія за два роки війни намагалася на сході щось зробити. Вони просто зруйнували кілька маленьких селищ та містечок. Але найбільше, що вони зруйнували – наше життя, – сказав він.

Президент зазначив, що Сили оборони України від жовтня виснажували ресурси росіян в Авдіївці й своє завдання виконали — окупанти втратили десятки тисяч військових. Зеленський наголосив, що Україна потребує далекобійної зброї для подальшого ведення війни.

Виступ президента України Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції з питань безпеки транслювали у прямому ефірі на офіційному YouTube-каналі Офісу президента. Зеленського зустріли стоячи та оплесками.

  • У ніч проти 17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що Збройні сили України вийшли з Авдіївки через загрозу оточення.
  • Мюнхенська конференція з безпеки триває у Німеччині 16-18 лютого. Конференція з безпеки проходить у Мюнхені кожного лютого з 1963 року.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *