Зеленський: Почув хороші сигнали для старту переговорів із ЄС

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський повідомив, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва подала добрі сигнали щодо руху України до переговорів із ЄС. Про це повідомляє Telegram-канал українського президента Володимира Зеленського.

– Сьогодні відбувся дуже важливий візит. Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії. Якраз напередодні звіту Єврокомісії про наше виконання рекомендацій для початку переговорів щодо вступу, – повідомив Зеленський. – Україна очікує на таке політичне рішення вже цього року. Ми вже всі в Україні маємо звикати, що наша внутрішня політика – це і є політика євроінтеграції… І сьогодні від голови Єврокомісії я почув хороші сигнали щодо нашого руху до початку переговорів, – наголосив глава держави.

Зеленський запевнив, що його команда робить усе, щоб бути готовими до повноправного вступу до Євросоюзу, аби адаптувати всі інституції та стандарти до європейських правил.

– Україна пройшла колосальний шлях – від того, що багато хто не вірив навіть у можливість нашого зближення з Європейським Союзом під час повномасштабної війни, до того, що ми рекордно швидко отримали статус кандидата і виконуємо необхідні пункти для відкриття переговорів. І це знову і знову докази того, що Україна може – може робити великі речі, коли працює об’єднано, впевнено, в інтересах своєї незалежності та всіх українців, – сказав він.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Україна досягла чудового прогресу на шляху до членства в Європейському союзі. Фон дер Ляєн повідомила, що прибула до Києва, щоб обговорити шлях України до вступу до ЄС, фінансову підтримку ЄС для відновлення України як сучасної демократії.

Минулого року Україна набула статусу кандидата на вступ до Європейського союзу. В даний час країна має виконати низку умов для того, щоб стати повноцінним членом блоку. Наприкінці вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна завершує виконання всіх рекомендацій Єврокомісії на урядовому рівні.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *