Зеленський під час виступу в Радбезі ООН розкритикував його за бездяільність

Зеленський під час виступу в Радбезі ООН розкритикував його за бездяільність

Фото: REUTERS

Володимир Зеленський на засіданні Радбезу ООН розкритикував організацію за бездіяльність. За словами українського президента, ООН знаходиться в глухому куті і не має реальних механізмів захисту країн від агресії. 

– Організація у глухому куті щодо агресій. Людство вже не покладає надій на ООН, коли йдеться про захист суверенних кордонів націй. Але я не був би сьогодні тут, якби Україна не мала пропозицій саме щодо рішень. Всі у світі бачать, що саме робить ООН недієздатною. У цьому кріслі в Раді Безпеки, яке Росія займає незаконно через закулісні маніпуляції після розпаду Радянського Союзу, сидять брехунці, чия робота – виправдовувати агресію та геноцид, що їх здійснює Росія, – сказав Зеленський.

Зеленський запропонував три кроки для реформування Радбезу ООН. Зокрема він закликав позбавити Росію права вето, що вона не впливала на рішення щодо України.

– Вето в руках агресора – ось те, що загнало ООН у глухий кут. Хоч би ким ви були, наявна система ООН робить вас все одно меншим, ніж право вето, яке є лише в кількох та яке використовується одним – Росією – на шкоду всім іншим членам ООН. Багаторічні розмови та проекти щодо реформування ООН повинні стати процесом реформування ООН. Застосування права вето – ось що потребує реформи, і це може стати ключовою реформою. Тим, що повертає силу Статуту ООН. Вето не має слугувати зброєю для тих, хто одержимий ненавистю та війною, – сказав Зеленський.

Український президент вперше з початку вторгнення опинився на одному майданчику із представниками російської делегації. На початку засідання представник країни-агресора Росії Василь Небезня намагався зірвати виступ Зеленського.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *