Зеленський на відкритті міжнародної виставки заявив, що світ повинен привчити Росію поважати інших

Фото: president.gov.ua

Світ повинен змусити Росію шукати шлях до миру та припинення війни. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на відкритті Міжнародної виставки “Перехрестя: 1000 років спільної історії Швеції та України”.

– Ми маємо зміцнити наші союзи та альянси, щоб вони були реально здатними захищати життя і в сучасну епоху, і в майбутньому. Щоб XXI століття все ж таки відрізнялося від ХІХ чи ХVII – відрізнялося саме миром. Надійним миром. Тривалим миром. Миром, який не зруйнує жоден реваншист…Ми повинні привчити Росію поважати інших. Ми маємо змусити її шукати шлях до миру. І це можливо. Памʼятаймо: в історію входять не ті, кому було легко і хто змирився, а ті, кому було складно, але вони вистояли, – сказав Зеленський.

  • 16 лютого Зеленський перебуває з робочим візитом у Німеччині. Під час робочої поїздки очільник країни планує провести переговори з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, повідомляється в Офісі президента. 
  • У січні поточного року голова України  виступив зі спеціальним зверненням перед учасниками Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі. Він заявив, що Володимир Путін вкрав принаймні 13 років миру – з початку війни в Сирії – та закликав світ змінитися.  

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *