Уряд відкликає свій законопроект про мобілізацію з Верховної Ради

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів 11 січня відкликав із Верховної Ради свій законопроект про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Документ доопрацьовуватимуть. Про це повідомляється на сайті парламенту.

– Сьогодні на позачерговому засіданні Уряд підтримав протокольне рішення, ініційоване Міноборони “Про відкликання внесеного до Верховної Ради проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової службиˮ. Після доопрацювання Міністерством оборони відповідний проект Закону буде повторно винесений на розгляд Кабінету Міністрів, – повідомили в Уряді.

У статусі документа сказано, що 11 січня «проект відкликано та знято з розгляду». Скріншот

Раніше цього ж дня, 11 січня, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що законопроєкт про мобілізацію №10378 разом із напрацьованими у Верховній Раді пропозиціями повернули до Кабміну. Рішення було прийнято на закритій нараді з військовим командуванням та засіданні Погоджувальної ради, на якій були присутні головком Залужний, начальник Генштабу Шаптала та міністр оборони Умеров.

  • 10 січня Арахамія оголосив, що на засіданні парламенту народні депутати обговорюватимуть законопроєкт щодо мобілізації в Україні. Законопроєкт мав розглядатись у першому читанні з рекомендаціями відповідного комітету.
  • 9 січня у Верховній Раді України було представлено п’ять законопроєктів, спрямованих на удосконалення системи мобілізації.
  • Наприкінці грудня Кабмін вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію, яким пропонується частково змінити порядок її проведення. Законопроєкт останні кілька днів розглядав Комітет з питань національної безпеки разом із Міністерством оборони та Генштабом ЗСУ. Заступник голови Комітету з нацбезпеки Єгор Черньов наголошував, що документ містить багато спірних питань. Зокрема, вони стосуються обмежень для ухилістів. Також, за його словами, у законопроєкті не буде норми про розсилання повісток електронною поштою.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *