Україна вже отримала підтвердження від партнерів щодо посилення ППО, – Зеленський

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна вже отримала частину підтверджень від лідерів країн-партнерів щодо збільшення можливостей протиповітряної оборони. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

– Ми максимально працюємо для того, щоб додати сили та можливості нашому захисту неба. Буде найближчим часом багато комунікації з цього приводу з партнерами – щодо нових систем ППО та спільних виробництв, і зокрема виробництв дронів – збільшення обсягів та залучення спеціальних інвестицій у такі виробництва. Це і спільні провадження з нашими партнерами, і робота в нашій країні, – сказав президент.

Він подякував усім, хто підтримує Україну і хто переконує інших лідерів та держави також приєднатися до допомоги. Зеленський наголосив, що вже є частина підтверджень від лідерів “щодо збільшення наших можливостей ППО, і головне – реалізувати їх повністю та додати ще відповідних домовленостей”.

  • 14 травня Зеленський під час зустрічі у Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що найбільша проблема для України – нестача систем ППО.
  • 13 травня стало відомо, що Україна вже у травні цього року отримає від Німеччини нову систему протиповітряної оборони IRIS-T. Крім того, кілька установок уже перебувають на фронті і йдеться про передачу нової системи, уточнив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер в ефірі національного телемарафону.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *