Україна створила військову комендатуру в Курській області, — Сирський

Фото: t.me/osirskiy

Україна створила військову комендатуру в Курській області. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Керівником  військової комендатури в Курській області призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

– Для підтримання правопорядку, забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру і призначено її керівника генерал-майора Москальова, — сказав він на ставці.

У своєму зверненні президент Володимир Зеленський уточнив, що українська військова комендатура створюється у місті Суджа.

– Також генерал Сирський доповів про завершення звільнення міста Суджі від російських військових. І там зараз створюється українська військова комендатура, — заявив він.

Також Сирський доповів президенту, що під контролем України знаходяться 82 населені пункти Курської області – 1150 км кв.

Віцепрем’єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук написала у своєму телеграм-каналі, що зараз із військовими опрацьовують можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум. 

– Щодо гуманітарного коридору в бік рф: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту поки не надходило, — заявила вона.

  • 14 серпня Верещук повідомила про запуск гарячої лінії України для мешканців Курської області, проте у ДПСУ сказали, що випадків в’їзду росіян в Україну із Курської області поки що не було.
  • 15 серпня Укрпошта заявила, що готова відкрити відділення у Суджі Курської області за двох умов.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *