Україна готова взяти допомогу від США навіть за умов кредиту

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна готова розглядати варіант отримання від США військового пакету допомоги у кредит. Про це в інтерв’ю українському телемарафону повідомив президент Володимир Зеленський.

– Розглядається дуже багато варіантів. Один сенатор нещодавно був. І він каже: “А ти погодишся на кредитні гроші? Якщо, наприклад, скажуть, що гроші кредитні, чи ти не отримаєш?” Я відповів: “А навіщо ці вибори, якщо немає вибору? Ми погодимося на будь-який варіант”. Я вам скажу більше, якщо б ви запропонували дати пакет у кредит сьогодні, або безкоштовно через рік, то ми сказали б тільки сьогодні. Тут немає жодного вибору. Ми хочемо вижити та перемогти. Ми це намагаємось робити різними шляхами, – сказав Зеленський.

Глава держави також прокоментував можливу передачу Україні заморожених активів Росії на території ЄС. За його словами, країнам час ухвалити рішення і просто передати ці кошти. Ці гроші могли б вдатися до розвитку вітчизняного виробництва. Але не факт, що їх можна було б витратити на купівлю зброї в США, адже на це потрібне політичне рішення країни. Зеленський також пояснив, чому країни не поспішають віддавати ці гроші Україні.

  • На сьогоднішній день Україна має певний запас ракет для протиповітряної оборони, однак за високої інтенсивності обстрілів їх може не вистачити, зазначив Зеленський.
  • Також у цьому інтерв’ю президент сказав, що іноземні військові можуть приїхати до України для тренування наших бійців, а також допомогти ремонтувати західну військову техніку чи охороняти кордон. Однак закликати їх брати участь у бойових діях на фронті Україна не має наміру.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *